Hogyan válasszuk ki a snb. cipő helyes méretét?

A snowboard cipők méretét MONDO POINT méretben adják meg. Ebből a cikkből megtudhatja, mi is az pontosan, és hogyan mérje le a lábfej pontos hosszát a megfelelő méret kiválasztásához.

Álljon háttal a falhoz és a sarkait nyomja teljesen a falhoz, majd mérje le a lábfej hosszát cm-ben (a sarkaktól az ujjvégekig). Az eredményt kerekítse 0,5 cm-es pontosságra. (például 26.3 = 26,5, 28,7 = 29 vagy 26,8 = 27.0) Ne feledje, amennyiben általában vastagabb zoknit használ, akkor számoljon hozzá 0,5-1 cm-ert.

Természetesen segít az alábbi táblázat, amely több különböző méretezést foglal magában.

 

SNOWBOARD CIPŐK RÖGZÍTÉSI RENDSZERE 

Klasszikus fűzős
Egyszerű fűzős rendszerről van szó ( úgy mint a klasszikus cipők esetében). Ez a rögzítési rendszer már évek óta használatos, van viszont egy hátránya, ez pedig a hosszantartó és nem túl kényelmes rögzítése.

BOA rendszer
A cipők fűzők helyett egy kereket tartalmaznak, amelyre egyszerűen feltekerhető egy acél zsineg, amely alaposan behúzza a cipőt. Ez nagyon egyszerű, gyors és kényelmes rögzítési mód. Megbízható és bevált.

QUICK FIT rendszer
összehúzó mechanizmus, amely jól ismert a belső cipő behúzásáról. Ez a behúzási rendszer gyors és egyszerű, ennek köszönhetően gyorsan és megerőltetés nélkül tudjuk behúzni a cipőnket.